Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Actie vanuit het hart - Online retraite voor activisten

Actie vanuit het hart - Online retraite voor activisten

“Het milieu staat niet buiten ons, wij zijn het milieu. Wat we nodig hebben is een transformatie van ons bewustzijn, onze ideeën over geluk, en onze levensstijl”.
-Thich Nhat Hanh-

Activisme brengt het risico op burn-out, interpersoonlijke conflicten en wanhoop met zich mee. Als tegengif onderzoeken we hoe we echt naar ons hart kunnen luisteren. De balans en harmonie in ons leven kunnen herstellen. De kracht en inspiratie kunnen vinden die we nodig hebben om samenwerkende gemeenschappen op te bouwen en onze collectieve aspiratie te realiseren.

Deze retraite wordt aangeboden door Plum Village monniken, nonnen en leken opgeleid door Thich Nhat Hanh een Zen Meester en vredesactivist. Thich Nhat Hanh pionierde in "geëngageerd boeddhisme" waar mindfulness en meditatie de concrete actie voor een betere wereld ondersteunen. De mindfulness oefeningen die hij en zijn gemeenschap onderwijzen, zijn beproefd in tijden van oorlog en conflict. Deze retraite heeft als doel je te ondersteunen om voor jezelf te zorgen, zodat je je zorg voor de wereld om je heen kunt volhouden.

"Er is een revolutie die moet gebeuren en die begint van binnenin ieder van ons. We moeten wakker worden en verliefd worden op de Aarde. Ons persoonlijk en collectief geluk en voortbestaan hangt ervan af."
-Thich Nhat Hanh-

In deze online retraite voor activisten kun je inspiratie opdoen door live lezingen van senior Plum Village Dharma leraren. Je kunt middels panelgesprekken en workshops van ervaren beoefenaars en activisten leren hoe je mindfulness toe kan passen in activistisch werk. Daarnaast kan je ook deelnemen aan intieme groepsdiscussies. Je kunt vrede aanraken door geleide meditaties, ontspanningsoefeningen en bewegingen.

“Ik denk niet dat ik het innerlijke uithoudingsvermogen, de diepte van het optimisme, de diepte van de toewijding, de diepte van de inspiratie zou hebben gehad als ik niet was begeleid door de leringen van Thich Nhat Hanh”.
-Christiana Figueres, UNFCCC-voorzitter van het Klimaatakkoord van Parijs-

Deze pandemische tijd is voor velen van ons een uitdaging. Met deze online retraite kun je de vrede en rust van Plum Village in huis halen en in contact komen met de internationale en diverse gemeenschap van gelijkgestemde vrienden en activisten van over de hele wereld.

Op de website van Plum Village kun je er meer over lezen en je registreren voor deze vijfdaagse online retraite. Je kunt hier ook een korte videoclip kijken met beelden van achter de schermen van Plum Village, met korte interviews met Thay en twee activisten. We hopen dat je ervan geniet!

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden