Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

07 december 2023

Introductie tot het boeddhisme - online opleiding

In de nieuwsbrief van de Boeddhistisch Unie Belgie lazen we een aankondiging van een interessante Nederlandstalige cursus 'Introductie tot het Boeddhisme' door Shaku Jinsen Pinnoo, een Japanse monnik en wetenschapper die woont en werkt in Leuven.

Uit de aankondiging van de Boeddhistische Unie Belgie:

Ontdek de diepgaande wijsheid van het boeddhisme in onze unieke opleiding "Inleiding tot het Boeddhisme: Geschiedenis, Filosofie en Tradities" geleid door Shaku Jinsen Pinnoo. Als Licentiaat Japanologie aan de KU Leuven en Master in Esoteric Buddhist Studies aan de Koyasan University Japan, brengt hij een schat aan kennis en ervaring.  

Verdiep uw begrip van het boeddhisme door 12 boeiende sessies, beginnend op 11 januari 2024. In deel I verkennen we de ontstaansgeschiedenis en basisideeën, duiken we in de historische achtergrond en bespreken we de essentiële begrippen zoals de 4 Edele Waarheden en het Achtvoudig Pad. In deel II gaan we dieper in op het Mahayana-boeddhisme, met sessies over Madhyamaka, Yogācāra en meer. Deel III onthult de geheimen van Vajrayana, waaronder de Japanse Shingon-traditie.

Meer informatie: buddhism.be

Contact: koen.vermeulen@buddhism.be