Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Relaties helen: De beoefening van Opnieuw beginnen

Januari is de tijd van goede voornemens. Sommige van deze voornemens zullen gaan over het herstellen van onze relatie met anderen. De beoefening van Beginning Anew of Opnieuw beginnen kan hierbij behulpzaam zijn. Het is een beoefening die ons helpt de verkeerde waarnemingen in onze relaties te verhelderen door middel van diepe communicatie met onze naasten. In onderstaande videolezing legt Broeder Bao Tang van Plum Village uit wat deze beoefening inhoudt.

De eerste stap is een uitnodiging om onze geest tot rust te brengen, de goede kwaliteiten in de ander te herkennen en met een frisse blik naar hem of haar te kijken. 

De tweede stap is een uitnodiging om diep in de kern van ons misverstand te kijken en te zien dat we er misschien zelf aan hebben bijgedragen. Het moedigt ons aan spijt te betuigen voor het niet vaardig omgaan met een bepaalde situatie. 

De derde stap is een uitnodiging om onze gekwetste gevoelens aan de ander uit te drukken, zodat die de kans krijgt om ons te begrijpen.

De vierde stap kunnen we delen over onze behoeften en de manier waarop we ondersteund willen worden. 

Broeder Bao Tang benadrukt dat Beginning Anew geen techniek is, maar een manier van aandachtig aanwezig zijn in onze relaties. Het biedt ons een weg om kalmte, mededogen en liefde in onze relaties bevorderen.

Overgenomen van de website van Plum Village en vertaald door het webteam, 13-01-2022.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden