Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Brieven van Thich Nhat Hanh in Nederlandse vertaling

Een paar jaar geleden vroeg het webteam van Plum Village ons om een aantal Engelstalige teksten van Thay te vertalen naar het Nederlands voor publicatie op hun website. In het Engels waren ze daar al gepubliceerd. De werkgroep 'Vertalen' heeft zich over het verzoek gebogen. Het heeft een tijdje geduurd, maar sinds kort zijn alle teksten ook in het Nederlands te lezen op deze website.

Het gaat om brieven en toespraken die Thay tussen 1966 en 2014 geschreven heeft aan een zeer uiteenlopend publiek, bijvoorbeeld aan president Bush, aan de directeur van KFC maar ook aan een ter dood veroordeelde gevangene in de VS, en toespraken aan het Congres in de VS, aan de Verenigde Naties of het Vaticaan of zijn opmerkingen met betrekking tot Tibet.

Een groot deel van de teksten zijn brieven die Thay schreef aan zijn monastieke volgelingen, de broeders en zusters van de wereldwijde Plum Village gemeenschap. Daarin beschrijft hij o.a. zijn favoriete routes voor loopmeditatie in de verschillende kloosters, of het zitten in de herfstbries, of nieuwe plannen voor kloosterlingkledij. Ook gaat hij in op de droom die hijzelf als jonge monnik had, en steekt hij zijn volgelingen een hart onder de riem na de tragische gebeurtenissen in Bat Nha in 2009, toen het Vietnamese Plum Village-klooster door de regering met behulp van knokploegen hardhandig ontruimd werd.

Thays Brieven op LIA

De teksten zijn vaak liefdevol en inspirerend, zoals uit dit stukje blijkt:

".. Er valt nu sneeuw in Waldbröl, bij het EIAB. Vorige week belde zuster Song Nghiem me op en vertelde dat er sneeuw viel en dat er wel tien centimeter lag. Het landschap in Waldbröl is nu prachtig, en ze nodigde me uit om daar naar toe te komen. Maar ik ben daar al, zien jullie dat niet, mijn kinderen? Ik ben nu ook in Blue Cliff, in Deer Park, in Maple Village, in Lotus Bud, Magnolia Village, Prajna, Tu Hieu, Hohenau, in Source of Compassion, en op vele andere plaatsen!..."

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden