Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen en aankondigingen. Nieuwsartikelen zijn afkomstig van de internationale Plum Village gemeenschap of vanuit Leven in Aandacht in Nederland en Vlaanderen. Stuur je bijdrage aan:

Prachtige lezingen op mindfulness retraite in Beukenhof

Prachtige lezingen op mindfulness retraite in Beukenhof

Van 28 april tot 1 mei was er een grote retraite in het voormalige capucijnenklooster Beukenhof in Biezenmortel. Plum Village non en leraar Sr True Dedication begeleidde deze retraite samen met br. Phap Linh en 3 Nederlandse kloosterlingen. Er waren 120 deelnemers, waaronder 30 jongeren.

Lees meer

To Be or not to Bee

To Be or not to Bee

Van 24 April tot 12 Juni exposeert Madelon Hooykaas met haar tentoonstelling ‘To Be or not to Bee’, in Museum Rijswijk.

Madelon is sinds lang een student van Thich Nhat Hanh en lid van de Orde van Interzijn. Zij is een pionier op het gebied van video en video-installaties. Ze doet al langer artistiek onderzoek naar de bijen en in haar werk legt ze relaties met de natuur. 

Lees meer

Plum Village nonnen brengen bezoek aan Oekraïne

Plum Village nonnen brengen bezoek aan Oekraïne

De internationale kloostergemeenschap Plum Village erkent het inherente recht van alle wezens om in vrede te leven. Zij heeft een aantal stappen ondernomen als reactie op de oorlog en de groeiende humanitaire crisis in Oekraïne.

Lees meer

Oproep landelijke onderwijs sangha

Oproep landelijke onderwijs sangha

Oproep aan docenten, leraren en personeel werkzaam in het onderwijs die mediteren in de traditie van Plum Village en Thich Nhat Hanh

Mijn naam is Baltus van Laatum. Ik ben leraar en beoefen het mediteren en leven in aandacht vanaf 2018. Ik ben op zoek naar docenten/leraren die samen met mij willen mediteren, denken en doen bij het opzetten van een landelijke onderwijs sangha. Ben jij docent/leraar of lerares en ben je enigszins bekend met de traditie van leven in aandacht en Thich Nhat Hanh? Neem dan contact met me op. Dat kan op e-mail adres of telefoonnummer 0612079455. Samen kunnen we dan de onderwijs sangha vorm gaan geven.

Lees meer

Sr. True Dedication over eenvoudig leven en minder consumeren

Sr. True Dedication over eenvoudig leven en minder consumeren

Zuster True Dedication van Plum Village is bekend om haar affiniteit met klimaatactie en geengageerd boeddhisme. Ze was met een team kloosterlingen aanwezig in Glasgow tijdens de internationale klimaattop. Zij spraken met congresgangers en boden meditatiesessies aan. We tonen hier enkele korte video's  waarin ze haar inzichten deelt over eenvoudig leven in diep contact met de Aarde.

Lees meer

Iedere vrijdag in Utrecht: Lopen in vrede voor vrede

Iedere vrijdag in Utrecht: Lopen in vrede voor vrede

Elke vrijdag lopen we in vrede voor vrede rond de kern van stad Utrecht. 

Onze leraar Thich Nhat Hanh is ons voorgegaan door te lopen in vrede tijdens de oorlog in Vietnam. Wij zetten dit graag voort in deze tijd waarin we te maken hebben met oorlog in veel gebieden in de wereld. Door samen in vrede te lopen, wakkeren we in onszelf de vrede aan. Door samen in vrede te lopen creëren we een cel in vrede dat zijn uitwerking heeft naar alles om ons heen. We sluiten af in aandacht zodat we dit bewustzijn meenemen in waar we gaan en in wie/wat we ontmoeten.

Lees meer

Open brief Plum Village roept op tot vrede

Open brief Plum Village roept op tot vrede

Op 2 april roept Plum Village bij monde van broeder Phap An en Zuster Chan Kong, de oudste kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap, op tot vrede in de oorlog in Oekraïne middels een open brief.

"Als internationale gemeenschap voor geëngageerd boeddhisme in de Plum Village-traditie, kijken we naar de oorlog met pijn en bezorgdheid.”

Lees meer

A cloud never dies, film over Thich Nhat Hanh, vredeactivist

A cloud never dies, film over Thich Nhat Hanh, vredeactivist

'A Cloud Never Dies' is een nieuwe biografische documentaire over zenmeester Thich Nhat Hanh, ingesproken door acteur Peter Coyote. 'A Cloud Never Dies' combineert originele film- en fotoarchieven en vertelt het verhaal van de bescheiden, jonge Vietnamese monnik en dichter wiens wijsheid en compassie werden gevormd door het lijden in de gruwelijke oorlog in Vietnam.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden