Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen en aankondigingen. Nieuwsartikelen zijn afkomstig van de internationale Plum Village gemeenschap of vanuit Leven in Aandacht in Nederland en Vlaanderen. Stuur je bijdrage aan:

Sr True Dedication voor retraite en lezingen in Nederland

Sr True Dedication voor retraite en lezingen in Nederland

Vanaf eind april maakt zuster True Dedication een tour door Nederland met een team monniken en nonnen van Plum Village. Ze begeleiden een grote retraite in Beukenhof. Daarnaast geeft zr. True Dedication lezingen in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen, ingebed in een mindfulness programma. Aanleiding is de verschijning van het laatste boek van Thich Nhat Hanh: 'Met zen de planeet redden'. Zuster True Dedication zal met de andere kloosterlingen concrete oefeningen en inzichten delen uit dit boek, dat zij zelf heeft samengesteld en van uitleg voorzien.

Lees meer

Lid worden van de Orde van Interzijn

Lid worden van de Orde van Interzijn
Al meer dan tien jaar heeft de Orde van Interzijn voor Nederland en Vlaanderen (OI) een traject waarin sanghaleden die de 14 aandachtsoefeningen willen gaan aannemen begeleiding krijgen van ervaren ordeleden. Vorig jaar kon er door alle coronamaatregelen geen nieuw traject gestart worden, maar nu kan het weer! Lees meer

Lezing zr. Eleni over de oorlog in Oekraïne

Lezing zr. Eleni over de oorlog in Oekraïne

Bewust van het lijden in Oekraïne, boden de kloosterlingen van Plum Village op zondag 6 maart mensen de gelegenheid om online samen te komen, om de energie van vrede te cultiveren en om te gaan met de moeilijke emoties die de huidige situatie in de wereld met zich meebrengt.  

Lees meer

In de voetsporen van de Boeddha - Pelgrimstocht

In de voetsporen van de Boeddha - Pelgrimstocht

In de voetsporen van de Boeddha - een pelgrimsretraite in India geleid door de volgende monniken van Plum Village: Thay Phap Xa, Thay Phap Khoi, Thay Phap Tri en Thay Phap Luu en leken dharmaleraar Shantum Seth. Data: van 19 tot 30 april 2022. Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees meer

Aanbod woonruimte bij woongroep Meppel

Aanbod woonruimte bij woongroep Meppel

Onze woongroep in Meppel waarin we oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh bestaat nu ruim 10 jaar. We hebben een goede tijd gehad, met ups en downs, met samen mediteren en elkaar stimuleren in leven in aandacht en met persoonlijke groei. Alles is veranderlijk. Vanwege gezondheidsproblemen van Wim kunnen we niet langer op deze manier doorgaan.

Het is nog erg onduidelijk wat de toekomst brengt maar we willen de situatie met jullie delen. En misschien is dit een kans om je droom waar te maken!

Lees meer

Nieuwe bloggers op de website

Nieuwe bloggers op de website

Voor het nieuwe jaar heeft het webteam van Leven in Aandacht een aantal inspirerende beoefenaars en enthousiaste schrijvers gevraagd of zij regelmatig een blog of column willen maken voor de website. Wij zijn blij om te melden dat zij hier allen positief op hebben geantwoord en dat zij dit graag willen doen. Hieronder stellen bij de nieuwe bloggers van Leven in Aandacht aan jullie voor. 

Lees meer

Online retraite Plum Village nagedachtenis Thay

Online retraite Plum Village nagedachtenis Thay

Op 11 maart is het de 49ste dag sinds de overgang van onze leraar Thich Nhat Hanh. In Plum Village Frankrijk zullen we van 11-13 maart een 3-daagse online retraite organiseren genaamd 'Coming and Going in Freedom' om Thay's nalatenschap te eren en te vieren.

Lees meer

Een vertrouwenspersoon is er voor jou!

Een vertrouwenspersoon is er voor jou!

Door Peter van Leeuwen

Wie de laatste tijd het nieuws heeft gevolgd, heeft ongetwijfeld meegekregen dat er bij twee bekende Nederlandse ‘merken’, de Voice of Holland en Ajax, sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Veel mensen zijn hierdoor geraakt.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden